zondag 23 juni 2013

Gedroogde tomaatjes


Eindelijk heb ik dit eens geprobeerd... Ovengedroogde tomaatjes met kruiden en dan in de olie.

Ingediënten:
cherrytomaatjes
vers gemalen peper (eventueel Italiaanse kruiden)
olijfolie

Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 130°C
Snij de tomaatjes door de helft en leg ze met de opengesneden kant naar boven op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bestrooi de tomaatjes met peper en eventueel de Italiaanse kruiden.
Bespray ze met olijfolie.
Nu kunnen ze in de oven voor ongeveer 2 uur of langer, geheel naar jouw smaak.

Ik heb de tomaatjes in een weckpot gedaan met olie, zo dat ze allemaal onder de olie staan. Natuurlijk is deze eerst gesteriliseerd in kokend water.
Ik ga ze van de week zeker gebruiken in een gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten