woensdag 26 juni 2013

Cake


Ingrediënten:
250 gram bloem
250 gram boter
250 gram suiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Hoe maak je de cake?
Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijdt de boter in kleine stukjes en doe deze in de mixerkom en maak dit samen met de suiker tot een glad geheel.
Voeg vervolgens de vanillesuiker toe.
Klop de eieren er één voor één door, maar pas als het ei helemaal goed is opgenomen in het mengsel. Door de eieren er één voor één door te doen wordt de cake luchtiger.
Voeg de bloem toe en mix het deeg op de hoogste stand door elkaar tot je zeker weet dat de bloem in het mengsel is opgenomen.
Het deeg kan nu in de cakevorm gegoten worden. Vergeet de bakvorm niet van te voren in te vetten. Ik heb een siliconen bakvorm gebruikt en heb het niet gedaan.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60-75 minuten gaar.
Prik met een prikker in de cake om te kijken of deze goed is. Is deze droog, dan is de cake goed. Anders nog even langer in de oven.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen